Nacka Strand Augustendalsvägen 47-51, 54-76

Sjönära och expansiva Nacka är en förbild på kreativ arbetsmiljö. Kommunen står i framkant och de vackra omgivningarna är lättillgänglig. Oslagbara skärgårdsmiljöer som överblickar Djurgården, Lidingö och Stockholms inlopp. Utmärkt val för dig som vill sitta i ett rofullt område med närhet till såväl citypuls som idylliska öar.

Nacka Strand är en idyll strax utanför tullarna, området sträcker sig längs kajkanten och omges av prunkande grönska. Hela Nackas norra gräns utgörs av Stockholmsinloppet. Hit tar du dig via buss, bil, cykel, till fots eller via skärgårdslinjen. Inom ett par år kommer T-banan att ta dig till Nacka Trafikplats.

Välkommen till någon av de eftersökta byggnaderna nere vid kajen. Fastigheten består av två högresta byggnader och fyra tvåvåningshus som går under benämningen ”Sjöbodarna” Byggnaderna uppfördes mellan 1996-2001. Dessa unika byggnader erbjuder toppmoderna och flexibla lokaler. Fastigheten är stor och rymmer såväl 7 byggnader som uteservering, padelbanor, minigolfbana, parkeringsplatser, och oslagbara viloplatser i solen längs kajkanten. Fastigheten går under namnet Kajen.

Kajen bjuder på rikligt med aktiviteter. I en av sjöbodarna finner du ett förstklassigt gym med individanpassade maskiner. I byggnaden ligger tre populära restauranger med smakupplevelser från världens alla hörn. Utsidan pryds av serveringar längs kajkanten, Sveriges bästa minigolfanläggning, tre padelbanor, två boulebanor och bergsklättring. På ett av bergen tronar en kulturklassad byggnad med sitt rofulla SPA,- här kan du få behandlingar av olika slag eller bara njuta av bubbelpoolen med havet i blickfånget. Området kommer att utvecklas och fler spännande aktiviteter som nöjeshål kommer växa upp under de kommande åren.

Nacka Strand är en snabbt växande stadsdel med kommande T-bana, bostäder och kontor. Här kan du arbeta och bo i rofulla marina miljöer med historiska vingslag.

Granne med restaurang J, parkeringsplatser på gården och gångavstånd till all tänkbar service, handel och restauranger såväl på Augustendalstorget som i Nacka Forum

Information om fastigheten
Fast.beteckning Sicklaön 13:135
Adress Augustendalsvägen 47-51, 54-76
Kommun Nacka
Område Nacka Strand
Lokalarea 6000 kvm
Tomtarea ca 44 000 kvm varav ca 35 000 kvm vatten
Byggnadsår 1996-2001
  • Kontakta oss för att skräddarsy din lokal

Byggnad

Fastigheten består av 6 byggnader, 4 fina sjöbyggnader i två plan på kajkanten och bakom dessa står två byggnader i 4 plan med mycket glas och tronar.
Dom så kallade sjöbodarna ligger otroligt vackert längs inloppet. Faluröda träbyggnader i två plan med enskilda entréer till samtliga lokaler. Dom stora kontorshusen består av tre ordinarie våningsplan och ett vindsplan. Snyggt beklädda i mörkbetsad träpanel och stora fönsterpartier för ljusa arbetsmiljöer. Utrustade med hiss och kyla. Majoriteten av lokalerna utgörs av kontor men även gym, kiosk och retail bidrar till den goda stämningen. Här finns inga hinder, byggnaderna lämpar sig verkligen till allt, handel, showroom, produktion, skola och omsorg.

Lokalerna

Lokalerna är av olik karaktär, storlek och standard. Allt från toppmoderna och högkvalitativa med senaste utrustningen till tidlösa med en god flexibilitet. Personhiss i stora byggnaderna till samtliga våningsplan.

Omgivning

Nacka Strand nås med alla tänkbara transportmedel som skapar effektivitet till din vardag. Centralt läge med direktaccess till väg 222. Den ända Stockholmsinfarten med bussfil till slussen. Cykelavstånd till staden, promenadvägar via Ryssberget och Svindersviken, båttrafik med Sjövägen 80, buss, egen bil och kommande T-bana. Gångavstånd till Augustendalstorget och Nacka Forum. T -banans blåa linje beräknas vara klar 2025-26 med uppgång Nacka Trafikplats strax intill tunneln.

Många väletablerade aktörer har residerat på denna förnämliga arbetsplats sedan tidiga 1900-talet då området var en av Stockholms största arbetsplatser. Tidigare har vi sett stora aktörer som Telia, Gant och Mercedes i omgivningarna idag berikar Restaurang J med hotell och SPA, Stockholm Fashion District, Nacka Strands Mässan, Polisen och en rad övriga aktörer omgivningarna.

Service

Fastigheten ligger med gångavstånd från allt tänkbart serviceutbud som råder såväl på Augustendalstorget som i Nacka Forum. I Nacka Forum finner du 150 butiker. Hemköp, Systembolaget, flertalet apotek, Media Markt och många av de större klädesmärken som glatt visar upp sina kollektioner.
Gott om erkända restauranger berikar kvarteren och erbjuder något för alla smaker. Allt från Restaurang J utanför porten till någon av alla krogar i Nacka Forum med bl.a. Melanders, Asian Delicius, Joe & The juice, Sushi och O´Learys för att bara nämna några. Nacka Strand omges av natur och vatten och du har rikligt med avkopplande stunder med lunchboxen vid kajkanten.

Kommunikationer

Centralt läge med direktaccess till väg 222, tät och väletablerad busstrafik med bussfil till Slussen. Buss 433 tar ca 20 min och går till slussen. Ett mycket trevligt alternativ till buss och bil är SL s nya kollektivtrafik Sjövägen, som tar dig genom Stockholms farvatten. Direkt utanför byggnaden ligger hållplatsen i hamnen, inga jobbiga köer utan du kommer snabbt och smidigt in till Lidingö eller Nybroviken. Med båt Sjövägen 80 tar det 15 min till Lidingö och ca 30 min till Nybroviken.

År 2025-26 beräknas den nya tunnelbanesträckan från Kungsträdgården, via Hammarby och Sickla till Nacka stå klar. Nackas station blir strax ovan fastigheten med uppgång mot Forumsidan och en mot Nacka Strand.

Parkering

Finns med tillstånd till fastigheten.