Järlastigen 11

Karaktärsfullt hus anno 1926 i soldränkt sydvästläge. Prunkande tomt med fina ytor och högt läge med vy över pittoreska Vikdalen. Intill Nacka Forum och Nacka strand med gångavstånd till strandpromenaden och suverän handel. Praktisk gångväg under Värmdöleden tar dig till Naturreservat och skolor för alla åldrar.

Detta hus är endast för uthyrning, såväl juridisk som fysisk person får hyra. En unik möjlighet för dig som behöver ett tillfälligt boende i ljuva och expansiva miljöer.

– Hyran på denna fastighet är 18 500kr/mån i kallhyra.

Boka visning maila: jessica.orn@pefab.com

I anrika Vikdalen ligger detta charmfulla hus från 1926 om 80 kvm i två plan. Härifrån är inget långt, gångavstånd till Nacka strand, Mc Donalds, och Nacka Forum. Snabb access till och från Värmdöleden som är Stockholms ända infart med bussfil till stadskärnan. Ca 2026 beräknas T-banan vara klar vid Nacka Trafikplats.

Omgivningarna härrör från början av 1900-talet och pryds av fantastiska villor som skapar ett charmigt villaområde strax intill Stockholmsinloppet. 

Villan består av två plan med en terrass i soldränkt läge där du snart kan njuta av heta vårsolen. Entréplanet bjuder på en välkomnande tambur med garderob för ytterrockar och skor. Ett stort lantkök med frikostig matplats intill terrassen. Härligt kök med all tänkbar utrustning och goda arbetsytor. Stort duschrum med ett fönsterparti mot grässlänten i öster, tvättmaskin och torktumlare, mycket trevligt. Vardagsrummet ligger i byggnadens nordvästra del. Vackert rum med ljusinsläpp från två väderstreck och värmande braskamin för kulna kvällar.

Övre planet har förvaringsutrymmen i charmiga kattvindar och tre fina sovrum. Två bra barnrum och ett master om ca 15 kvm. Rofull utsikt över områdets takåsar och grönskande trädgårdar.

Byggnaden är i ett normalt skick med ett rustik känsla och god karaktär som atmosfär. Båda våningsplanen har vitmålade golvplankor,- dessa kan framhävas fint av en slipning eller ommålning. 

På tomten står en mindre byggnad med värme som fungerar utmärkt som lekstuga eller kontor eller som extra sovrum, här är väggarna isolerade och element finns. 

OMGIVNING:

Prunkande läge i anrika Vikdalen. Härifrån är inget långt, gångavstånd till Nacka strand, Mc Donalds, och Nacka Forum. Snabb access till och från Värmdöleden som är Stockholms ända infart med bussfil till stadskärnan. Ca 2026 beräknas T-banan komma till området och fram till dess tar bussen dig snabbt och smidigt in till stadskärnan, ända infarten till Stockholm med bussfil hela vägen in. 

Omgivningarna härrör från början av 1900-talet och pryds av fantastiska villor som skapar ett karaktärsfullt område strax intill Stockholmsinloppet. 

Kommunen växer i takt med flertalet stora bostadsprojekt-, handelscentrum och kontorsplatser. Byggstart för T-bana var år 2018. Hela projektet beräknas ta ca 7 år och sträckan är en påbyggnad av Blå linjen från Kungsträdgården till Nacka via bl.a. Hammarby.

Nacka präglas av villaområden och industrisamhällen vilka omges av natursköna miljöer med mycket vatten. Var du än befinner dig vittnar blickfånget om vattens närhet. Hela Nackas norra gräns utgörs av Stockholmsinloppet.

En promenad på ett par minuter tar dig till Kajen Nacka Strand som står inför en mycket spännande utveckling. Det viskas om att denna Kaj kan bli ett av Stockholms hetaste tillhåll. Flertalet restauranger och fritidsaktiviteter skall samsas om den vackra miljön. Nybyggda Padelbanor, boule, klättervägg och ett exklusivt gym är några av aktiviteterna som kan utövas här. När hungern gör sig gällande finns det en rad att välja på  Restaurang The quay, Food trucks och Stockholms bästa Pizzeria, Da Antonio e Lucia. 

SERVICE:
Fastigheternas läge, ett stenkast från Nacka Forum vittnar om det oslagbara serviceutbud som råder, här finns allt som borgar för en bekväm och effektiv vardag. Nyöppnade Hemköp, Systembolaget, flertalet apotek, Media Markt och många av de större klädesmärken som glatt visar upp sina kollektioner.
Gott om erkända restauranger berikar kvarteren och erbjuder något för alla smaker. Allt från Mc Donalds utanför porten till alla Restauranger nere på Kajen Nacka Strand. I Nacka Forum ligger bl.a. Babas Burger, Asian Delicius, Joe & The juice, Sushi och O´Learys för att bara nämna några.

KOMMUNIKATIONER:
Direktaccess till väg 222 och flertalet bussar med bussfil till Slussen. Bussen går till och från Vikdalsvägen eller Nacka Trafikplats, därefter tar det ca 3 minuter att promenera till fastigheterna. Ett mycket trevligt alternativ till buss och bil är SL s nya kollektivtrafik Sjövägen, som tar dig genom Stockholms farvatten. Från Nacka strand kommer du snabbt och smidigt in till Östermalm och Nybroviken. 
 
År 2026 beräknas den nya tunnelbanesträckan från Kungsträdgården, via Hammarby och Sickla till Nacka stå klar. Nackas station blir strax intill fastigheten med uppgång mot Forumsidan och en mot Nacka Strand.

EKONOMI/HYRESVILLKOR
-Huset hyrs ut omöblerat.
-Alla driftskostnader som el, värme, renhållning, vatten, hemförsäkring och fastighetsskatt bekostas av hyresgästen.
-Såväl juridisk- som fysisk person accepteras som hyresgäst.
-Deposition om två månad kan komma att begäras av hyresvärden.
-Villan kan hyras på längre tid med ettårs intervaller.

Objektinformation

Ägandeform:
Hyresrätt - Småhus
Kommun:
Nacka
Stad:
Nacka Strand
Område:
Nacka Strand Vikdalen
Postnummer:
131 52
Area:
80 Kvm
Varav sovrum:
3
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1926
Byggnadsår kommentar:
oå 1952
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Grundmur:
Natursten
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag
Tv- internetutbud:
Telia adsl
Uppvärmning:
Direkt el
Vatter och avlopp:
Kommunalt VA
Driftskostnad El:
1500 kr/mån
Driftskostnad Vatten/Avlopp:
250 kr/mån
Driftskostnad Renhållning:
150 kr/mån
Driftskostnad Övrigt:
651 kr/mån
Driftskostnader totalt:
2551 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Schablonberäknad, övrigt är fastighetsskatt
  • Planlösning

  • Planlösning

  • Kontakta oss

    Karta